Att göra

Rosornas camping erbjuder upplevelser för både kropp och själ. Här kan du njuta av lugnet och hitta din plats för kontemplation och återhämtning. Du kan också med lust och nyfikenhet upptäcka vår härliga omgivning av sjö och skog. För några av upplevelserna tar vi betalt, men de flesta bjuder vi på.

Vandra Braxaleden

Vår egen Braxaled tar dig längs Ugglebodasjön och runt i den gröna, sköna ekskogen. Leden finns i olika sträckningar med en längd om 1-2 km. Vill du vandra längre sträckor rekommenderar vi Halens fritidsområde eller Laxaleden längs Mörrumsån.

Yoga

På tisdagar är du välkommen att hänga med på yoga. Yogan hålls av Barbro på Qibo Heladej. Information om anmälan, pris och aktuella tider hittar du på www.facebook.com/qiboheladej.

Ro ut med båt, och fiska om du vill

Med en av våra roddbåtar kan du njuta av lugnet på Ugglebodasjön. Båtarna finns vid badplatsen. Det kostar 40 kr/timme och du betalar enkelt med Swish. Ta med egen flytväst. Ta gärna med fiskespö om du vill pröva fiskelyckan!

Upplev omgivningen på cykel

Ta med din cykel och sväng ut på Sverigeleden, som går precis förbi Rosornas camping. Sverigeleden tar dig till Svängsta eller Bromölla där du kan knyta ihop till en runda med Sydostleden. Vill du inte cykla så långt kan du istället vika av på någon av alla de småvägar som finns och utforska närområdet.  

Njut av lugnet

Vid Braxahallen och vid utsikten, som du hittar utmed Braxaleden, har vi förberett med bänkar för dig som vill stanna upp och njuta av känslan av att bara vara en stund. Här kan du uppleva stillheten och den fantastiska känslan av att vara mitt i naturen.

Ät glass

I vår Glassbod, som finns på baksidan av grillkåtan, hittar du glass, kylda drycker och småkakor. Den är öppen kl 10-20 och du betalar enkelt med Swish (eller kontanter).

Lek i skogen

Skogen inbjuder till fantasifulla lekar och motorisk träning. I vår lekbacke kan du bygga en egen koja av grenar eller egna kottedjur att leka med. 

Bada

Låt Ugglebodasjön erbjuda dig ett svalkande dopp! Du kan bada vid badplatsen, där det också finns en liten sandstrand, eller från någon av våra båda bryggor.  

Fascineras av naturen

Vid vår fjärilsäng kan du fascineras av fjärilar, blommor och bin. I skogen kan du skåda fåglar och lyssna till fågelsång. Du kan också göra ett besök i något av alla de naturreservat som finns i Blekinge.   

Upptäck Uggleboda med fotoorientering

Du får karta med utmärkta platser som du parar ihop med rätt bild. Rundan, som är cirka 1,5 km, går längs Braxaleden i den vackra Uggleboda-skogen. Karta får du av campingvärdarna.